Wat is familiemediation?

Familiemediation is een vorm van mediation die wordt ingezet bij conflicten binnen de familie. Dat kan een echtscheiding zijn, maar ook een voortslepende ruzie tussen broers en zussen. 

Hoe gaat familiemediation in zijn werk?

Voor u besluit een mediator in te schakelen, is er waarschijnlijk al veel gebeurd. En hoe langer een conflict duurt, hoe moeilijker het wordt om weer in  contact te komen met familieleden die u lang niet heeft gezien. Misschien vindt u het spannend en zit u vol met vragen. Uw mediator stelt u op uw gemak en vertelt u wat u van het traject kunt verwachten.

Hoe een mediationproces verloopt, gaat altijd in overleg. De mediator luistert naar de wensen van alle partijen en past daar het proces op aan. Om te beginnen maakt u tijdens een kennismakingsgesprek ongedwongen kennis met de mediator waarin u uw belangen en doelen kunt delen.

In welke situaties is familiemediation geschikt?

Familiemediation kan in verschillende situaties worden ingezet. Deze vorm richt zich op familieruzie en conflicten die zich afspelen in de gezins- of familiesituatie. U kunt hierbij denken aan ruzie tussen broers en zussen of tussen ouders en kinderen, maar ook de begeleiding tussen ex-partners.

Een oplossing vinden

Wanneer tijdens het proces een oplossing is gekozen, wordt nagegaan of iedereen het hiermee eens is en of er voldoende draagkracht is. We zoeken tenslotte naar een duurzame oplossing. Indien gewenst wordt de besproken oplossing vastgelegd en ondertekend door de betrokkenen.

Scheiding

Onze MfN- registermediators zijn gespecialiseerd in familiemediation en hebben al vele families en ex-partners begeleid. Ook bij een scheiding biedt mediation uitkomst. Gaat u uit elkaar en wilt u graag samen werken aan haalbare oplossingen waarmee u allebei verder kunt? Wij begeleiden het traject van omgangsregeling tot alimentatieberekening en van de verdeling van de inboedel tot de pensioenen.

Natuurlijk maken we eerst een afspraak om vrijblijvend kennis te maken. Daarna beslist u of u het traject wilt opstarten. Een afspraak is altijd wel mogelijk op de korte termijn en kan zowel online als in levenden lijve plaatsvinden.

Wat is familiemediation?
Schuiven naar boven