Uw scheidingsmediator in Almere, Lelystad en omstreken

Cathelijne Nijenhuis

Als scheidingsmediator begeleidt zij uw scheiding van A tot Z

Foto-C.Nijenhuis-small-size

Scheidingsmediation

Gaat u scheiden en zoekt u hulp? Cathelijne Nijenhuis is fulltime (scheidings)mediator. Ze werkt in heel Nederland en voor Mediation voor Jou specifiek in Almere, Lelystad en omstreken.

Cathelijne begeleidt uw scheiding vanaf het eerste gesprek waarin duidelijk wordt wat u besproken en geregeld wilt hebben, tot en met het opstellen van het scheidingsconvenant en ouderschapsplan die bij de rechtbank kunnen worden ingediend. U kunt bij Cathelijne Nijenhuis terecht voor:

 1. Begeleiding van uw scheiding, van begin tot eind of van specifieke onderdelen.
 2. Oplossing van een conflict dat tijdens of na het scheiden is ontstaan.
 3. Aanpassing van eerder gemaakte afspraken.

Als scheidingsmediator is Cathelijne scheidings-expert en communicatie-expert ineen. Ze begeleidt de gesprekken tussen u en uw ex-partner en is in staat de communicatie op een constructieve wijze op gang te brengen en te houden. Hierdoor kunt u in een veilige en onpartijdige omgeving het benodigde met elkaar bespreken en effectieve afspraken voor de toekomst maken. Daarnaast is Cathelijne Nijenhuis op de hoogte van de laatste juridische en financiële ontwikkelingen rondom een scheiding, zoals de woning, alimentatie, pensioenen, toeslagen enzovoorts. Op aanvraag kan zij een draagkrachtberekening opstellen waardoor u inzicht krijgt in uw financiële mogelijkheden en mogelijkheden voor alimentatie.

Subsidie en kosten
Cathelijne Nijenhuis is mediator sinds 2008 en staat ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv), Vereniging Mediators Noord-Holland (VMNH) en de Raad voor Rechtsbijstand (RVR). Door haar inschrijving bij de RVR, kunnen de kosten van de mediation voor uw scheiding door de overheid worden vergoed wanneer u aan de inkomenseisen voldoet. U betaalt dan een eenmalige eigen bijdrage van €53 of €105.

Doorgaans vinden er 3 tot 6 gesprekken plaats. Een gesprek duurt gemiddeld 1,5 uur. Als u niet aan de inkomenseisen van het RVR voldoet, betaalt u een uurprijs van €150,-. Voor meer informatie over mediation en kosten, zie veelgestelde vragen. Woont u in Almere, Lelystad of omgeving en gaat u scheiden? Bel of mail voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Gaat u scheiden en zoekt u een mediator in Almere, Lelystad en omstreken?

Scheiden
Een scheiding zet het gezinsleven vaak op zijn kop. Zekerheden vallen weg en er komen grote veranderingen aan. Hierbij kunnen de wensen van de toekomstige ex-partners flink uiteenlopen en bij de kinderen kan schuldgevoel en loyaliteitsconflict ontstaan. Juist door deze kwetsbaarheid, is het volgens Cathelijne Nijenhuis haar plicht uw scheiding met volledige toewijding en zorgvuldigheid te begeleiden.

Onderwerpen en vragen
Tijdens de mediationgesprekken bepaalt u wat u onder begeleiding wilt bespreken en organiseren. Onderwerpen en vragen die tijdens scheidingsmediation vaak aan bod komen zijn:

 • Wat doen we met onze woning en de hypotheek?
 • Welke omgangsregeling werkt voor alle betrokkenen het beste?
 • Hoe organiseren we de kinderalimentatie?
 • Hoe verdelen we bezittingen, vermogen en schulden?
 • Is er partneralimentatie mogelijk?
 • Wat moet ik doen met mijn pensioen en verzekeringen?
 • Hoe worden wij ex-partners en blijven wij toch ouders?
 • Hoe willen wij met de kinderen omgaan?
 • Hoe willen wij als ex-partners met elkaar omgaan?
 • Wat is voor mij het allerbelangrijkst?
 • Hoe kunnen we duurzame afspraken maken waarmee iedereen tevreden is?

Als u gaat scheiden en een mediator zoekt in Almere, Lelystad en omgeving, bel of mail dan voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Uw scheidingsmediator in Almere, Lelystad en omstreken

Werkwijze
Cathelijne werkt volgens de werkprotocollen van Mediation voor Jou en de MfN-gedragscode. In haar werkwijze focust ze op drie punten:

 1. Rust en helderheid: Wat is nu en in de toekomst voor u het allerbelangrijkst? Wat zijn uw juridische en financiële mogelijkheden? Hoe organiseert u tijdens en na uw scheiding: woning, hypotheek, kinderalimentatie, verdeling van bezittingen, vermogen en schulden, partneralimentatie, pensioen, scheidingsconvenant, omgangsregeling en ouderschapsplan?
 2. De klant is koning, hun kinderen zijn keizer: Zijn er kinderen bij uw scheiding betrokken? Wat zijn hun angsten en wensen? Ook gesprekken met de kinderen behoren tot de mogelijkheden. Aan onze mediationpraktijk is een ontwikkelingspsychologe verbonden, die gespecialiseerd is in het voeren van een gesprek met kinderen en vervolgens een reflectiegesprek met de ouders voert.
 3. Bruggen bouwen voor de toekomst: De verschillende wensen afstemmen en omzetten in duurzame afspraken die voor alle betrokkenen werken.

Cathelijne begeleidt ook stellen zonder kinderen en stellen die niet zijn getrouwd, maar samenwonen of geregistreerd partner zijn. Ze voert zowel Nederlandse als Engelse mediations uit. Voor meer achtergrondinformatie, zie haar profiel en haar website.

Bel of mail voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek als u gaat scheiden en een mediator zoekt in Almere, Lelystad en omgeving.

Gratis gesprek
Bel of mail voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (ook in de avond en het weekend bereikbaar).

Cathelijne Nijenhuis | NIJENHUIS-SCHEIDINGSMEDIATION (nijenhuismediation.com)
Telefoon: 06- 16612253
E-mail: cathelijne@mediationvoorjou.nl | info@nijenhuismediation.com

Cathelijne Nijenhuis is voor Mediation voor Jou als scheidingsmediator werkzaam in de woonplaatsen:

 • Almere en omstreken
 • Lelystad en omstreken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven