Over heel veel Bomen en nog meer Bos

Als mediator beschik ik over de nodige kennis van de administratie. Ik weet waar ik naar moet vragen bij cliënten, welke polissen er zouden kunnen zijn, wat er allemaal verdeeld moet worden en waar mensen aan moeten denken.

Het is makkelijk om te denken dat cliënten precies weten hoe hun administratie ervoor staat, hoeveel geld er is en waar dat geld is ondergebracht. Het is makkelijk om een mening te hebben als cliënten dat niet precies weten.

Laatst vergaten cliënten van mij dat er ooit nog ergens een polis was afgesloten order levitra online cheap. Daar kwamen zij achter na ondertekening van het convenant. Het bleek te gaan om vele duizenden euro’s. Oeps. Mopperend tegen mijn co-mediator dat mensen toch wel even konden nadenken voordat zij een handtekening zetten, maakte ik met een zucht het nieuwe convenant op.

Bij andere cliënten bleek een belastingschuld nog helemaal niet in beeld te zijn, ondanks de veelvuldige blauwe enveloppen. Toen naderhand een teruggave werd verrekend met deze schuld gaf dit grote problemen. Oeps. Mijn co-mediator schudde haar hoofd en zei dat het toch verbijsterend was dat mensen de blauwe enveloppen niet openmaakten.

En toen ging een vriendin van mij in scheiding. Een nare scheiding met veel verdriet, veel verbijstering. De omgeving van slag. Nachtenlang sliep mijn vriendin niet en tot laat in de avond praatten we over hoe verder, hoe om te gaan met de kinderen en hoe moest het nu met haar inmiddels ex-schoonouders? Kon ze in de woning blijven, moest ze iets gaan zoeken, kon ze dat betalen? Huilende kinderen, intense vermoeidheid. En toen kwam de mediation, waarbij zij in een storm van emoties, vermoeidheid en onzekerheid op zoek moest naar polissen en financiële gegevens. Gegevens die haar man grotendeels had bijgehouden, die ook niet meer wist waar alles lag. Oeps.

Chaos, begrijpelijke chaos.

De volgende keer als ik weer eens een oordeel voel over de administratie van cliënten, denk ik aan mijn vriendin. En zal ik vragen of ik cliënten kan helpen met het op orde krijgen van de financiële informatie. En ik zal mijn hoofd er niet meer om schudden.

Over heel veel Bomen en nog meer Bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven