Over de grens met je kind

Mediation voor Jou is onder andere gespecialiseerd in Internationaal Familierecht. Dit betekent dat wij vaak om tafel zitten met ouders die over de grens willen met hun kind. Omdat niemand weet hoe het leven gaat lopen na een echtscheiding, kan het zomaar gebeuren dat u opeens in dezelfde situatie terecht komt. Liefde, werk of familie kunnen opeens alle mooie plannen uit het ouderschapsplan overhoop gooien. Tijdens jullie echtscheiding hebben jullie misschien wel afspraken gemaakt over de afstand die u maximaal bij elkaar vandaan wilt wonen. En dan opeens…die mooie kans in Kopenhagen, grote liefde in Londen of een ziek familielid in zuid-Duitsland.

Dan volgen zware gesprekken met uw ex-partner, want hoe moet dat nou? De afspraken in het ouderschapsplan moeten veranderd worden, maar uw ex-partner heeft ook ouderlijk gezag en zonder zijn of haar toestemming kunt u simpelweg de droom, kans of verplichting helemaal niet opvolgen.

Net als bij begeleiding rond uw scheiding, gaan wij met u en uw ex-partner om tafel om te bespreken wat deze nieuwe situatie betekent. Daarbij zullen wij vooral met u beiden kijken naar wat een eventuele verhuizing betekent voor de kinderen. Verhuizen de kinderen met u mee of blijven ze bij uw ex-partner? Hoe moet een ouderschapsplan eruit zien? Wat te doen met de alimentatie?

Voor de andere ouder zijn dit moeilijke momenten. Immers uw kans, droom of verplichting heeft enorm grote gevolgen voor hem of haar als ouder. Misschien wordt het contact met de kinderen erdoor beperkt of zorgt het er juist voor dat hij of zij voortaan fulltime voor de kinderen gaat zorgen. Grote beslissingen, grote gevolgen. Er staan voor u beiden, en voor de kinderen, grote belangen op het spel. Soms is het fijn om dit te bespreken met een mediator. Een mediator die deze kwesties al vaak in mediation heeft besproken en zo nodig actief met u beiden kan meedenken. Want zoals voor zoveel obstakels in het leven geldt: ook deze kunnen overwonnen worden. Soms is daar een beetje hulp bij nodig.

Over de grens met je kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven