Ooit een droom

Bij Mediation voor Jou zijn wij altijd wel bereid om bij de mensen thuis te komen. Het kan voor cliënten plezierig zijn om aan de eigen keukentafel op een informele manier afspraken te maken over de afwikkeling van de echtscheiding. En, hoe verdrietig ook, de foto’s van de kinderen aan de muur maken dat de realiteit steeds helder voor ogen blijft. Praktisch gezien kan het handig zijn dat men gelijk die ene polis op kan zoeken of dat formulier waarop de hypotheekverstrekker ooit zijn uitleg heeft opgeschreven met betrekking tot de Nationale Hypotheek Garantie. 

Mediator Cathelijne Nijenhuis van Mediation voor Jou is werkzaam in de regio Flevoland. Als mediators vinden wij het belangrijk om regelmatig samen te werken. En zo kwam ik samen met haar voor het eerst in jaren weer eens in Almere.

Almere is een vrij nieuwe stad waar volop is geëxperimenteerd met verschillende bouwstijlen en architectuur. Wij komen daar in buurten met mooie huizen. Bij mensen die niet besparen op het thuisgevoel. Met  mooie meubels en een tot in de puntjes verzorgde inrichting. We spreken dan over de verkoop van de woning waaraan niet te ontkomen valt, over de verdeling van al deze mooi bij elkaar passende meubels en over hoe om te gaan met de schoolkeuze van de kinderen bij verhuizing.

De droom waar mensen zoveel jaren zo hard aan hebben gewerkt, helpen wij langzaam afbreken. Stap voor stap breken we de zorgvuldig opgebouwde muren af om de stenen op te stapelen in een echtscheidingsconvenant.

En natuurlijk doen wij dit werk met de gedachte dat je beter met zorg voor elkaar en met zorgvuldigheid kunt scheiden. En natuurlijk zijn wij ervan overtuigd dat we de hulp bieden die mensen nodig hebben in deze verwarrende en emotioneel zware periode. Maar toch, soms zijn we een beetje verdrietig als we weer naar huis gaan.

Ooit een droom
Schuiven naar boven