Mediator van de Maand: Petra van den Bogaard

Oud-trainees van Mediation voor Jou schrijven hoe het allemaal voor hen is begonnen, en waar zij nu staan in het mediationvak. Deze maand is het woord aan Petra van den Bogaard van Rots mediation uit ‘t Gooi.  

Er was eens ……een arbeidsconflict waarbij ik zelf als partij betrokken was. Het was daar in die kamer bij de mediator dat ik dacht: hier wil ik meer van weten! Hoe kan het dat wij als partijen er niet meer in slaagden om met elkaar tot een oplossing te komen? Daar bij die mediator werd naar ons allebei geluisterd en wij als partijen luisterden ook mee . Dankzij de interventies van de mediator ontstond er begrip voor elkaars standpunt. En dat was de eerste stap naar een gezamenlijke oplossing.

Ik heb de daad bij het woord gevoegd en heb de basisopleiding Mediation gevolgd . Een flinke ervaring aan kennis rijker.  Maar nu de praktijk nog!

Via via kwam ik in contact met Mediation voor Jou en in september 2014 ben ik gestart met het traineeship.  Hoe fijn is het om met een ervaren mediator naast je volwaardige mediations uit te voeren, wetende dat er altijd iemand is waar je op terug kunt vallen! Ik heb naast het traineeship meteen de specialisatie Familiemediation gedaan.

Naast de theorie kon ik meteen in de praktijk aan de slag met ouderschapsplannen, convenanten en alimentatieberekeningen en zo eindigde ik het traineeship in het vertrouwen dat ik als volwaardig mediator mijn klanten op een goede manier door hun scheiding kan helpen. Een scheiding is al moeilijk genoeg en het is als klant fijn om te weten dat je mediator alle stappen met je meeloopt. Scheiden hoef je immers niet alleen te doen.

In 2016 heb ik mijn peer review van het MfN met positief resultaat doorstaan. Nu kan ik ook de klanten die in aanmerking komen voor een toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand bedienen.

Als mediator is mijn werkgebied het Gooi en omstreken (regio Noord Holland en Utrecht) en richt ik mij met name op echtscheidingen , arbeidsmediation en  burengeschillen.

Kenmerken die je in mij als mediator terugziet zijn: rustig, luisterend en praktisch. Als er kinderen betrokken zijn zoals bijvoorbeeld bij een echtscheiding, staan zij voor mij centraal.

“Samen kom je verder” is mijn motto. Dit geldt wat mij betreft zowel voor klanten als voor collega-mediators.

Petra van den Bogaard
www.rotsmediation.nl

Geplaatst in Mediator van de Maand