Mediator in Sassenheim

Overweegt u een mediator in Sassenheim in te schakelen, omdat u een conflict heeft met uw ex-partner of op uw werk? In veel gevallen is mediation dé manier om tot een oplossing te komen zonder lange juridische procedures en hoge kosten.

De ervaren MfN- registermediators van Mediation voor Jou begeleiden u en uw wederpartij naar een constructieve oplossing van uw conflict. Als mediationpraktijk zijn wij gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex)partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen, zakelijke- en arbeidsconflicten.

Mediator in Sassenheim met een laagdrempelige aanpak

Zoekt u een deskundige MfN- register mediator in Sassenheim, dan bent u bij Mediation voor Jou verzekerd van:

  • Een collectief van mediators met ieder hun eigen specialisme;
  • Deskundige en ervaren MfN- registermediators;
  • Hulp op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging);
  • Veel aandacht voor het kind in echtscheidingssituatie;
  • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak.

Wilt u direct een afspraak maken met onze mediator in Sassenheim? Of heeft u vragen over mediation of onze werkwijze? Neem dan direct contact met ons op, daar maakt onze mediator in Sassenheim graag tijd voor.

Wat is de werkwijze van onze mediator in Sassenheim?

Als eerste volgt er een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek van ruim een half uur. Hierin legt de mediator uit wat mediation inhoudt, wat hij of zij voor u kan betekenen en kunt u vragen stellen. U vertelt over uw situatie en op basis van uw informatie inventariseren wij uw zaak.

Twijfelt u na het kennismakingsgesprek over het inzetten van mediation? Geen probleem: het gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets. Als u wel besluit om door te gaan met de mediation sessies, brengen wij vanaf dat moment pas de kosten in rekening.

De voordelen van mediation in Sassenheim

Mediation is op vele gebieden inzetbaar. De ervaren MfN – registermediators van Mediation voor Jou bemiddelen bij conflicten van uiteenlopende aard. Mediation biedt u vele voordelen:

  • Mediation is oplossingsgericht, partijen kunnen hun eigen oplossingen voordragen;
  • De informele benadering maakt het proces minder stressvol;
  • Tijd- en kostenbesparend t.o.v. een juridische procedure;
  • U werkt toe naar een constructieve, bevredigende oplossing voor beide partijen;
  • Mediation is inzetbaar bij (echt-)scheiding, arbeidsconflict en vele anderen geschillen.

Beschikbaar voor heel Nederland

Onze mediationpraktijk is gevestigd in Sassenheim. Wij liggen dan ook zeer centraal ten opzichte van de vier grote steden. Daarom bieden wij onze mediator werkzaamheden ook aan in Leiden, Haarlem, Hilversum en Amsterdam. Daarnaast zijn wij als mediator ook werkzaam in het noorden van Nederland: Heerenveen, Groningen en Leeuwarden.

Een mediator in Sassenheim inschakelen?

Een mediationsessie onder leiding van een deskundige bemiddelaar biedt u de juiste begeleiding bij de meest uiteenlopende conflicten, zowel op privé als zakelijk gebied. Bent u op zoek naar een mediator in Sassenheim? Dan kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvend adviesgesprek van een half uur. Wij maken graag tijd voor u op korte termijn.

Mediation voor Jou

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten. Mediation is zeker aan te raden wanneer emotionele en relationele factoren een belangrijke rol spelen. Vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoeveel kost mediation en krijg ik dit vergoed?

Mediation voor Jou werkt met een uur tarief tussen de 165 en 195 euro per uur. In de meeste gevallen betalen de partijen elk de helft van de kosten. Wie deze kosten niet kan opbrengen, kan een subsidie via de rechtsbijstand aanvragen. Wel moet u voor een subsidie in aamerking komen en rekening houden met een eigen bijdrage.

Hoe lang duurt mediation?

In tweederde van de gevallen is mediation binnen zeventien weken afgerond. Per conflict wordt gemiddeld twee tot acht uur overlegd, verspreid over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt meestal één tot twee uur. Benieuwd hoe dit traject er voor u specifiek uitziet? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat als de andere partij geen mediation wil?

U kunt de andere partij nooit dwingen tot mediation, deelname is vrijwillig. In de praktijk blijkt wel dat te snel wordt gedacht dat de ander ‘wel niet zal willen’. De mediator kan contact opnemen met de andere partij. Na een gesprek wordt bekeken hoe de kansen liggen voor een succesvolle mediation.