Mediator Leiden

Uw mediator in Leiden

Bent u op zoek naar een mediator in Leiden? Of wilt u informeren of mediation ook in uw geval inzetbaar is? Informeert u eens vrijblijvend bij Mediation voor Jou: een laagdrempelige, deskundige mediationpraktijk die bemiddelt bij conflicten van uiteenlopende aard. Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten.

Mediation voor Jou

Zoekt u een mediator in Leiden? Informeert u eens vrijblijvend bij Mediation voor Jou. Bij ons vindt u:

  • Een collectief van mediators te Leiden met ieder hun eigen specialisme;
  • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;
  • Deskundige, gespecialiseerde en ervaren MfN-registermediators.
  • bereikbaarheid van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend.
  • Korte, overzichtelijke trajecten.
  • Mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wilt u vrijblijvend bespreken of mediation ook in uw geval inzetbaar is? Onze ervaren mediator in Leiden maakt krijg op korte termijn tijd voor een gratis kennismakingsgesprek.

Een gratis kennismakingsgesprek

Wanneer u zich wendt tot Mediation voor Jou voor een mediator in Haarlem, maken wij eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gratis kennismakingsgesprek van een half uur leggen wij uit wat mediation inhoudt, wat we voor u kunnen betekenen en kunt u uw vragen stellen. Tevens zullen wij aan de hand van uw informatie uw probleem inventariseren.

Als u na dit gesprek van een half uur besluit om met Mediation voor Jou verder te willen, brengen wij vanaf dat moment pas kosten in rekening. Kunt u echter nog geen besluit nemen of wilt u afzien van mediation? Geen probleem! Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Uw conflict afsluiten door middel van mediation

Soms raken mensen met elkaar in conflict en ontstaat er een situatie die zonder hulp niet doorbroken kan worden. Beide partijen houden krampachtig vast aan hun standpunten en zijn niet bereid deze wat los te laten. De frustratie groeit, de stress en onzekerheid neemt toe en partijen kunnen zich machteloos gaan voelen. Met de toenemende emoties groeit het conflict ook, tot het punt wordt bereikt dat de situatie vast komt te zitten. Het kan dan aanvoelen alsof er geen vooruitgang meer inzit.

Toch kan de oplossing altijd gevonden worden. Een mediator in Leiden kan u naar die oplossing begeleiden. Deze mediator is onpartijdig en volledig neutraal. Beide partijen gaan samen met de mediator op zoek naar de kern van het conflict. Waar draait het nu echt om? Welke emoties liggen aan het probleem ten grondslag? Dit vergroot het begrip en respect van beide partijen voor de opvattingen van de ander. Daardoor kan het krampachtig vasthouden aan eigen opvattingen iets losgelaten worden. Zo wordt het vinden van een duurzame oplossing die beide partijen tevreden kan stellen iets makkelijker.

Hoe werkt mediation?

Wanneer u zich wendt tot Mediation voor Jou, maken wij eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gratis kennismakingsgesprek van een half uur leggen wij uit wat mediation inhoudt, wat een mediator te Leiden voor u kunnen betekenen en kunt u uw vragen stellen. Tevens zullen wij aan de hand van uw informatie uw probleem inventariseren.

Als u na dit gesprek van een half uur besluit om met Mediation voor Jou uit Leiden verder te willen, brengen wij vanaf dat moment kosten in rekening. Kunt u echter nog geen besluit nemen of wilt u afzien van mediation? Geen probleem. Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Uw geschil oplossen met een mediator in Leiden

Staan u en uw wederpartij open voor mediation bij het oplossen van uw conflict? En zoekt u een deskundige mediator in Leiden? Neemt u dan gerust even contact op met Mediation voor Jou. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven.

Mediation voor Jou

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten. Mediation is zeker aan te raden wanneer emotionele en relationele factoren een belangrijke rol spelen. Vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoeveel kost mediation en krijg ik dit vergoed?

Mediation voor Jou werkt met een uur tarief tussen de 165 en 195 euro per uur. In de meeste gevallen betalen de partijen elk de helft van de kosten. Wie deze kosten niet kan opbrengen, kan een subsidie via de rechtsbijstand aanvragen. Wel moet u voor een subsidie in aamerking komen en rekening houden met een eigen bijdrage.

Hoe lang duurt mediation?

In tweederde van de gevallen is mediation binnen zeventien weken afgerond. Per conflict wordt gemiddeld twee tot acht uur overlegd, verspreid over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt meestal één tot twee uur. Benieuwd hoe dit traject er voor u specifiek uitziet? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat als de andere partij geen mediation wil?

U kunt de andere partij nooit dwingen tot mediation, deelname is vrijwillig. In de praktijk blijkt wel dat te snel wordt gedacht dat de ander ‘wel niet zal willen’. De mediator kan contact opnemen met de andere partij. Na een gesprek wordt bekeken hoe de kansen liggen voor een succesvolle mediation.