Mediator Leiden

Bent u op zoek naar een mediator in Leiden? Of wilt u informeren of mediation ook in uw geval inzetbaar is? Informeert u dan eens vrijblijvend bij Mediation voor Jou: een laagdrempelige, deskundige mediationpraktijk die bemiddelt bij conflicten van uiteenlopende aard. Wij zijn gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten.

Mediator in Leiden met een kort en overzichtelijk traject

Maakt u een lastige scheiding mee in Leiden en hebben jullie behoefte aan een mediator? Maak dan kennis met Mediation voor Jou, bij ons vindt u:

 • Een collectief van mediators te Leiden met ieder hun eigen specialisme;
 • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;
 • Deskundige, gespecialiseerde en ervaren MfN-registermediators.
 • Bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend;
 • Korte, overzichtelijke trajecten;
 • Mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand;
 • Wij zijn ook werkzaam als mediator in de volgende steden: Haarlem, Sassenheim, Hilversum en Amsterdam.

Wilt u vrijblijvend bespreken of mediation ook in uw geval inzetbaar is? Onze ervaren mediator in Leiden maakt graag op korte termijn tijd vrij voor een gratis kennismakingsgesprek.

Uw conflict afsluiten door middel van mediation

Soms raken mensen met elkaar in conflict en ontstaat er een situatie die zonder hulp niet doorbroken kan worden. Beide partijen houden krampachtig vast aan hun standpunten en zijn niet bereid deze los te laten. De frustratie groeit, de stress en onzekerheid nemen toe en partijen kunnen zich machteloos gaan voelen.

Met de toenemende emoties groeit het conflict ook, tot het punt wordt bereikt dat u vastzit en geen enkele vooruitgang meer wordt geboekt.

De kern van het conflict

Toch kan een oplossing altijd gevonden worden. Een mediator in Leiden kan u naar die oplossing begeleiden. Deze mediator is onpartijdig en onafhankelijk. De mediator gaat met beide partijen op zoek naar de kern van het conflict. Waar draait het nu echt om? Welke emoties liggen aan het probleem ten grondslag?

Het vinden van de duurzame oplossing

Een goed gesprek vergroot het begrip en respect van beide partijen voor de opvattingen van de ander. Daardoor kan het krampachtig vasthouden aan eigen opvattingen iets losgelaten worden. Zo wordt het vinden van een duurzame oplossing die beide partijen tevreden kan stellen iets makkelijker.

Hoe werkt mediation?

Ligt u momenteel in scheiding en denkt u dat een mediator in Leiden jullie kan helpen om de echtscheiding vreedzaam te laten verlopen? De eerste stap is dan om een afspraak te maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

In dit 30 minuten durende gesprek zal de mediator enkele zaken met jullie bespreken, bijvoorbeeld: wat mediation inhoudt en wat de mediator voor jullie kan betekenen. Uiteraard kunt u tijdens dit gesprek ook vragen stellen. Daarnaast zal uw mediator in Leiden aan de hand van de informatie jullie zaak inventariseren.

Kosteloos kennismakingsgesprek

Omdat jullie je goed moeten voelen bij de keuze van de mediator en de gelegenheid moeten krijgen om van tevoren je vragen te stellen, voeren we een vrijblijvend kennismakingsgesprek van ongeveer een half uur. U bent tot niets verplicht; ook als u besluit tot afzien van mediation kost het gesprek u niets. Wilt u wel verdergaan met de mediatonsessies? Dan brengen wij pas vanaf dat moment de kosten in rekening.

Een mediator scheiding

Een mediator begeleidt jullie door de scheiding in Leiden heen. Als u gaat scheiden valt er een hoop te regelen: een goede omgangsregeling voor de kinderen, het ouderschapsplan en/of echtscheidingsconvenant en afspraken over de alimentatie en inboedel. Een mediator helpt jullie hierbij en helpt bij het beter communiceren. Met een mediator aan uw zijde bij uw echtscheiding in Leiden bespaart u uzelf tijd, geld en frustraties.

Een mediator inschakelen bij echtscheiding in Leiden?

Uw scheiding regelen bij een mediator is een goede en financieel aantrekkelijke manier. In veel gevallen komt u of uw partner in aanmerking voor een subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand. Uw mediator regelt dat voor u.

Waarom een mediator inzetten bij een echtscheiding in Leiden?

 • Toepasbaar op allerlei soorten conflicten;
 • Professionele begeleiding bij de gesprekken;
 • Aandacht voor respectvolle en transparante communicatie;
 • Een oplossingsgerichte aanpak waarbij partijen zelf hun oplossingen voordragen;
 • Goedkoper, sneller en minder ingrijpend dan een juridische procedure;
 • Met aandacht voor de kinderen.

Uw geschil oplossen met een mediator in Leiden

Staan u en uw wederpartij open voor mediation bij het oplossen van uw conflict? En zoekt u een deskundige mediator in Leiden? Neemt u dan gerust even contact op met Mediation voor Jou. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en tarieven. U kunt ons telefonisch bereiken op 0252-729787.

Schuiven naar boven