Mediator Hilversum

Mediator Hilversem bij echtscheiding

Zoekt u naar een mediator in Hilversum? Mediation voor Jou biedt voor u de oplossing. Een scheiding is meestal een zware periode in uw leven. U moet veel beslissingen nemen; over de woning, de verdeling van inboedel en financiën, en als u kinderen heeft wilt u daar uiteraard ook goede afspraken over maken. Het is niet altijd eenvoudig om er samen uit te komen. Een mediator kan u in dit proces bijstaan en samen met u uw wensen en mogelijkheden in kaart brengen. Zodat u allebei, met duidelijke afspraken, weer verder kunt.

Bij Mediation voor Jou vindt u:

 • Een collectief van mediators met ieder hun eigen specialisme;
 • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;
 • Deskundige, gespecialiseerde en ervaren MfN-registermediators.
 • bereikbaarheid van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend.
 • Korte, overzichtelijke trajecten.
 • Mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wilt u direct gebruik maken van de diensten van onze mediator in Hilversum? Of heeft u nog vragen over de werkwijze of kosten? Neem dan direct contact met ons op. 

Een gratis kennismakingsgesprek

Wanneer u zich wendt tot Mediation voor Jou voor een mediator in Hilversem, maken wij eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gratis kennismakingsgesprek van een half uur leggen wij uit wat mediation inhoudt, wat we voor u kunnen betekenen en kunt u uw vragen stellen. Tevens zullen wij aan de hand van uw informatie uw probleem inventariseren.

Als u na dit gesprek van een half uur besluit om met Mediation voor Jou verder te willen, brengen wij vanaf dat moment pas kosten in rekening. Kunt u echter nog geen besluit nemen of wilt u afzien van mediation? Geen probleem! Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Begeleiding bij uw echtscheiding van A tot Z

Cathelijne Nijenhuis helpt u vanaf het eerste gesprek, waarin u samen uw wensen en mogelijkheden kenbaar maakt, tot aan het opstellen van het convenant en het ouderschapsplan. Cathelijne biedt voor iedereen een luisterend oor, maar zal daar waar dat nodig is altijd de zakelijke kant goed bewaken. Zij is deskundig, zorgvuldig en toegewijd, en uiteraard volledig op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving.

Hulp bij conflicten

Onze mediator in Hilversum kan u helpen bij de volgende situaties:

 • Conflicten tussen (ex-)partners
 • Begeleiding van uw echtscheidingen van A tot Z of van specifieke onderdelen
 • Aandacht voor het kind in de echtscheiding d.m.v. samenwerking met kinderpraktijk
 • Afspraken maken over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling
 • Het opstellen van alimentatieberekeningen

Kosten van uw mediator

De kosten van mediation zijn afhankelijk van uw inkomen. Indien u niet boven de inkomensgrens zit worden de kosten door de overheid vergoed. Dan betaalt u een totaalbedrag van €54,- of €107,- voor het gehele proces.

In het geval uw inkomen boven de inkomensgrens komt, betaalt u een uurtarief van €165,- excl. BTW. Hoewel het van tevoren moeilijk te zeggen is hoe lang een mediation duurt, kunt u uitgaan van een gemiddelde van 3 tot 6 gesprekken van gemiddeld 1,5 uur.

Een mediator in Hilversum inschakelen?

Wilt u graag weten of onze meditator in Hilversum iets voor u kan betekenen? Doormiddel van een gratis kennismakingsgesprek kunnen wij kennis maken en u voorzien van verdere informatie. Wij maken graag op korte termijn tijd voor u vrij.

Mediation voor Jou

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten. Mediation is zeker aan te raden wanneer emotionele en relationele factoren een belangrijke rol spelen. Vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoeveel kost mediation en krijg ik dit vergoed?

Mediation voor Jou werkt met een uur tarief tussen de 165 en 195 euro per uur. In de meeste gevallen betalen de partijen elk de helft van de kosten. Wie deze kosten niet kan opbrengen, kan een subsidie via de rechtsbijstand aanvragen. Wel moet u voor een subsidie in aamerking komen en rekening houden met een eigen bijdrage.

Hoe lang duurt mediation?

In tweederde van de gevallen is mediation binnen zeventien weken afgerond. Per conflict wordt gemiddeld twee tot acht uur overlegd, verspreid over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt meestal één tot twee uur. Benieuwd hoe dit traject er voor u specifiek uitziet? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat als de andere partij geen mediation wil?

U kunt de andere partij nooit dwingen tot mediation, deelname is vrijwillig. In de praktijk blijkt wel dat te snel wordt gedacht dat de ander ‘wel niet zal willen’. De mediator kan contact opnemen met de andere partij. Na een gesprek wordt bekeken hoe de kansen liggen voor een succesvolle mediation.