Mediator Groningen

Uw mediator in Groningen

Heeft u een conflict? Gaat u scheiden of wordt uw leven beheerst door een zakelijk geschil? Wanneer u er niet meer uit lijkt te komen, biedt Mediation voor Jou uit Groningen uitkomst. Onze onafhankelijke MfN-register mediators in Groningen e.o. begeleiden u en uw wederpartij naar een oplossing, die voor beide partijen aanvaardbaar is. Deskundig, laagdrempelig en onpartijdig. Mediation voor Jou uit regio Groningen is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten.

Ervaren en deskundige mediators

 • Een collectief van mediators met ieder hun eigen specialisme;
 • Hulp op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging);
 • Veel aandacht voor het kind in echtscheidingssituatie;
 • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;
 • Deskundige en ervaren MfN- registermediators.

Wilt u direct een afspraak maken met onze mediator in Groningen? Of heeft u vragen over mediation of onze werkwijze? Neem dan direct contact met ons op. Daar maakt onze mediator in de regio Groningen graag tijd voor.

Een gratis kennismakingsgesprek

Wanneer u zich wendt tot Mediation voor Jou voor een mediator in Groningen, maken wij eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gratis kennismakingsgesprek van een half uur leggen wij uit wat mediation inhoudt, wat we voor u kunnen betekenen en kunt u uw vragen stellen. Tevens zullen wij aan de hand van uw informatie uw probleem inventariseren.

Als u na dit gesprek van een half uur besluit om met Mediation voor Jou verder te willen, brengen wij vanaf dat moment pas kosten in rekening. Kunt u echter nog geen besluit nemen of wilt u afzien van mediation? Geen probleem! Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Voordelen van onze mediation

Mediation voor Jou is werkzaam in de regio Groningen en bemiddelt bij conflicten in relatie-, familie- en werksfeer. Steeds vaker schakelen mensen de hulp in van een ervaren mediator wanneer er sprake is van een conflict. Mediation biedt u vele voordelen:

 • Mediation is oplossingsgericht, partijen kunnen hun eigen oplossingen voordragen;
 • De informele benadering maakt het proces minder stressvol;
 • Tijd- en kostenbesparend t.o.v. een juridische procedure;
 • U werkt toe naar een constructieve, bevredigende oplossing voor beide partijen;
 • Mediation is inzetbaar bij (echt-)scheiding, arbeidsconflict en vele anderen geschillen.

Hulp bij conflicten

Onze mediator in Groningen kan u helpen bij de volgende situaties:

 • Conflicten tussen (ex-)partners
 • Begeleiding van uw echtscheidingen van A tot Z of van specifieke onderdelen
 • Aandacht voor het kind in de echtscheiding d.m.v. samenwerking met kinderpraktijk
 • Afspraken maken over ouderlijk gezag, co-ouderschap, alimentatie en omgangsregeling
 • Het opstellen van alimentatieberekeningen

Kosten van uw mediator

De kosten van mediation zijn afhankelijk van uw inkomen. Indien u niet boven de inkomensgrens zit worden de kosten door de overheid vergoed. Dan betaalt u een totaalbedrag van €54,- of €107,- voor het gehele proces.

In het geval uw inkomen boven de inkomensgrens komt, betaalt u een uurtarief van €165,- excl. BTW. Hoewel het van tevoren moeilijk te zeggen is hoe lang een mediation duurt, kunt u uitgaan van een gemiddelde van 3 tot 6 gesprekken van gemiddeld 1,5 uur.

Een mediator in Groningen inschakelen?

Bent u benieuwd wat onze ervaren mediator voor u kan betekenen? Vraag dan eer gratis kennismakingsgesprek aan. Onze deskundige mediator in Groningen maakt graag op korte termijn tijd voor u vrij.

Mediation voor Jou

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten. Mediation is zeker aan te raden wanneer emotionele en relationele factoren een belangrijke rol spelen. Vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoeveel kost mediation en krijg ik dit vergoed?

Mediation voor Jou werkt met een uur tarief tussen de 165 en 195 euro per uur. In de meeste gevallen betalen de partijen elk de helft van de kosten. Wie deze kosten niet kan opbrengen, kan een subsidie via de rechtsbijstand aanvragen. Wel moet u voor een subsidie in aamerking komen en rekening houden met een eigen bijdrage.

Hoe lang duurt mediation?

In tweederde van de gevallen is mediation binnen zeventien weken afgerond. Per conflict wordt gemiddeld twee tot acht uur overlegd, verspreid over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt meestal één tot twee uur. Benieuwd hoe dit traject er voor u specifiek uitziet? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat als de andere partij geen mediation wil?

U kunt de andere partij nooit dwingen tot mediation, deelname is vrijwillig. In de praktijk blijkt wel dat te snel wordt gedacht dat de ander ‘wel niet zal willen’. De mediator kan contact opnemen met de andere partij. Na een gesprek wordt bekeken hoe de kansen liggen voor een succesvolle mediation.