Mediatior Haarlem

Mediaton in Haarlem

Op zoek naar een mediator in Haarlem of omgeving? Wilt u uw leven niet langer laten beheersen door uw conflict? Probeer er samen met de andere partij uit te komen in mediation. Mediation voor Jou begeleidt u en de andere partij bij het oplossen van uw probleem. Onze mediator brengt u (opnieuw) met elkaar in gesprek, leert u naar elkaar te luisteren en helpt u bij het bedenken van oplossingen en het nemen van beslissingen. U werkt en denkt zelf actief mee. Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten.

Bij Mediation voor jou vindt u:

  • Een collectief van mediators te Haarlem met ieder hun eigen specialisme;
  • Een snelle, vakkundige, betrouwbare en laagdrempelige aanpak;
  • Deskundige, gespecialiseerde en ervaren MfN-registermediators.
  • bereikbaarheid van 8.00 tot 20.00 uur en in het weekend.
  • Korte, overzichtelijke trajecten.
  • Mogelijkheid tot gesubsidieerde rechtsbijstand.

Wilt u direct gebruik maken van de diensten van onze mediator te Haarlem? Of heeft u nog vragen over de werkwijze of kosten? Neem dan direct contact met ons op. 

Een gratis kennismakingsgesprek

Wanneer u zich wendt tot Mediation voor Jou voor een mediator in Haarlem, maken wij eerst een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gratis kennismakingsgesprek van een half uur leggen wij uit wat mediation inhoudt, wat we voor u kunnen betekenen en kunt u uw vragen stellen. Tevens zullen wij aan de hand van uw informatie uw probleem inventariseren.

Als u na dit gesprek van een half uur besluit om met Mediation voor Jou verder te willen, brengen wij vanaf dat moment pas kosten in rekening. Kunt u echter nog geen besluit nemen of wilt u afzien van mediation? Geen probleem! Het kennismakingsgesprek is kosteloos en verplicht u tot niets.

Waarom een mediator in Haarlem inschakelen?

Soms komt het voor dat mensen in situaties verzeild raken waar zij zonder hulp van buitenaf geen oplossing voor weten te vinden. Het conflict wordt te groot, partijen blijven vasthouden aan hun eigen standpunten en hebben vooral oog voor hun eigen ideeën en belangen. Het wordt steeds moeilijker naar de ander te luisteren. Hoe groter het Des te meer het conflict wordt, hoe meer dit uw leven kan gaan beheersen. Met als gevolg angst, woede, stress en onzekerheid. U kunt zich machteloos voelen.

Toch is er in de meeste gevallen echt een oplossing te vinden. Met hulp van een mediator in Haarlem kunt u kiezen voor harmonie in plaats van strijd. Met elkaar zoeken we uit welke emoties en problemen aan de basis van het conflict liggen. Ook worden diepere behoeftes besproken. Door middel van mediation raken beide partijen weer met elkaar in gesprek en verkrijgen zij inzicht in de situatie en gevoelens van de ander. Begrip en respect voor elkaars opvattingen kan uiteindelijk leiden tot het vinden van een oplossing die duurzaam is en waar beide partijen mee kunnen leven. Een ervaren mediator helpt u het conflict achter u te laten.

Neem contact met ons op!

Benieuwd wat een mediator in Haarlem voor u kan betekenen? Wilt u eens informeren of mediation ook in uw situatie inzetbaar is? Neemt u direct vrijblijvend contact op met Mediation voor Jou.

Voor welke problemen is mediation geschikt?

Mediation voor Jou is gespecialiseerd in familieruzies, conflicten tussen (ex-) partners, (internationale) echtscheidingen, omgangsregelingen en arbeidsconflicten. Mediation is zeker aan te raden wanneer emotionele en relationele factoren een belangrijke rol spelen. Vragen over onze werkwijze of mogelijkheden? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Hoeveel kost mediation en krijg ik dit vergoed?

Mediation voor Jou werkt met een uur tarief tussen de 165 en 195 euro per uur. In de meeste gevallen betalen de partijen elk de helft van de kosten. Wie deze kosten niet kan opbrengen, kan een subsidie via de rechtsbijstand aanvragen. Wel moet u voor een subsidie in aamerking komen en rekening houden met een eigen bijdrage.

Hoe lang duurt mediation?

In tweederde van de gevallen is mediation binnen zeventien weken afgerond. Per conflict wordt gemiddeld twee tot acht uur overlegd, verspreid over een aantal gesprekken. Een gesprek duurt meestal één tot twee uur. Benieuwd hoe dit traject er voor u specifiek uitziet? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

Wat als de andere partij geen mediation wil?

U kunt de andere partij nooit dwingen tot mediation, deelname is vrijwillig. In de praktijk blijkt wel dat te snel wordt gedacht dat de ander ‘wel niet zal willen’. De mediator kan contact opnemen met de andere partij. Na een gesprek wordt bekeken hoe de kansen liggen voor een succesvolle mediation.

Mediation voor Jou

Ik wil graag een gratis kennismakingsgesprek

Evaluaties

E. Douma: “Ik beoordeel de diensten van Mediation voor Jou als zeer goed, met een 9.”

lees meer