Kan mediation helpen bij burengeschillen?

Burengeschillen

‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ wordt vaak gezegd. Maar wat als je een slechte relatie hebt met je buren? Hoe kun je tot een duurzame oplossing komen voor de geluidsoverlast die jouw buurjongen veroorzaakt of de hoge bomen van de buurman die de zon in jouw tuin verstoren? 

Grote impact

Een slechte relatie met je buren kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Als een ruzie over een tuinhek of lawaai maar niet wordt opgelost, belemmert dat zelfs je dagelijks leven. Je gaat er onbewust extra op letten, raakt geïrriteerd, slaapt misschien slechter of wordt kribbig.

Probeer het gesprek aan te gaan

Je kunt proberen om met de buren tot een oplossing te komen door met ze in gesprek te gaan. Maar soms lopen de spanningen zo hoog op, dat een redelijk gesprek er niet in zit. Dan kan bemiddeling door een ervaren mediator een uitkomst zijn. In principe wil uiteindelijk iedereen hetzelfde: prettig wonen in eigen huis en balkon of tuin.

Bemiddeling tussen buren

Een bemiddelaar kan helpen als je niet naar de rechter wilt, maar wel samen tot een oplossing van het probleem wil komen. De neutrale bemiddelaar gaat met jou en de buren in gesprek en zo onderzoeken jullie waar het probleem ligt en hoe dit opgelost kan worden, met steun van beide partijen.

Bemiddeling Bollenstreek

De mediators van Mediation voor Jou verzorgen onder de naam Bemiddeling Bollenstreek bemiddeling bij allerlei conflicten tussen buren. Een professionele MfN- mediator houdt de regie en bemiddelt tussen jou en de wederpartij, om het probleem snel uit de wereld te helpen.

Wil je hierover meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Kan mediation helpen bij burengeschillen?
Schuiven naar boven