Over de grens met je kind

Mediation voor Jou is onder andere gespecialiseerd in Internationaal Familierecht. Dit betekent dat wij vaak om tafel zitten met ouders van internationale afkomst die over de grens willen met hun kind. Omdat niemand weet hoe het leven gaat lopen na een echtscheiding, kan het zomaar gebeuren dat je opeens in een dergelijke situatie terecht komt. 

Plannen uit het ouderschapsplan

Liefde, werk of familie kunnen opeens alle mooie plannen uit het ouderschapsplan overhoop gooien. Tijdens jullie echtscheiding hebben jullie misschien wel afspraken gemaakt over de afstand die jullie maximaal bij elkaar vandaan willen wonen. En dan opeens…is daar die mooie kans in Kopenhagen, de grote liefde in Londen of het zieke familielid in Duitsland.

Dan volgen zware gesprekken met je ex-partner, want hoe moet dat nou? De afspraken in het ouderschapsplan moeten veranderd worden, maar je ex-partner heeft ook ouderlijk gezag en zonder zijn of haar toestemming kun je simpelweg de droom, kans of verplichting helemaal niet opvolgen.

Om tafel

Net als bij begeleiding rond je scheiding, gaan wij met jou en jouw ex-partner om tafel om te bespreken wat deze nieuwe situatie betekent. Daarbij zullen wij vooral met jullie beiden kijken naar wat een eventuele verhuizing betekent voor de kinderen. Verhuizen de kinderen met je mee of blijven ze bij je ex-partner? Hoe moet het ouderschapsplan eruit zien? Wat te doen met de alimentatie?

Grote beslissingen, grote gevolgen

Voor de andere ouder zijn dit moeilijke momenten. Immers jouw kans, droom of verplichting heeft enorm grote gevolgen voor hem of haar als ouder. Misschien wordt het contact met de kinderen erdoor beperkt of zorgt het er juist voor dat hij of zij voortaan fulltime voor de kinderen gaat zorgen. Grote beslissingen, grote gevolgen. Er staan voor jullie beiden, en voor de kinderen, grote belangen op het spel. Soms is het fijn om dit te bespreken met een mediator. Een mediator die deze kwesties al vaak in mediation heeft besproken en zo nodig actief met jullie beiden kan meedenken.

Over de grens met je kind
Schuiven naar boven