Hij heeft haar niet ontvriend

Ik heb een Facebook-account. Dat stelt mij in staat om te controleren hoe mijn kinderen zich gedragen op het Internet. Ik vind het wel leuk, een vriend van mij fotografeert regelmatig zijn eten en vertelt dan op Facebook hoe het smaakt. Een kennis van een kennis heeft raskatten en als er een nestje is, laat ze dat op Facebook zien. Totaal onschuldig en kneuterig. Via Facebook kun je contact houden met mensen die je anders al lang uit het oog had verloren.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Aan de mediationtafel echter, laat Facebook een andere kant zien. Een kant van verdriet en jaloezie. Boos en gefrustreerd zitten cliënten tegenover elkaar aan tafel. Zij gelooft hem niet als hij zegt dat hij geen gevoelens heeft voor Janet. Janet is zijn vroegere buurmeisje, zij had hem opgezocht via Facebook en sindsdien chatten ze wel eens.
Hij heeft niet goed door dat zijn vrouw alle “likes” in de gaten houdt en dat ze leest als hij een compliment geeft over het nieuwe jurkje dat Janet laat zien op Facebook.

Ooit heeft hij zijn vrouw verteld dat hij zijn vroegere buurmeisje aantrekkelijk had gevonden toen hij als vijftienjarige naast haar woonde. Dat heeft ze altijd onthouden en voor haar is onschuldig Facebookgedrag een enorme bedreiging. Zij heeft het gevoel dat Janet in haar privé sfeer zit. Immers, zegt ze: “Als we zitten te eten, kan ze het verstoren door een chatbericht te sturen. Als we samen een film kijken en hij scrollt ondertussen even door Facebook, kan hij naar haar kijken in plaats van naar mij.”
Hij ervaart het niet zo, snapt het niet. En hij begrijpt al helemaal niet dat zij wil dat hij Janet ontvriendt, ook of misschien wel juist nu de scheiding geregeld moet worden.

Andere ruzies die aan de mediationtafel uitgevochten worden, gaan over foto’s van de kinderen met de nieuwe partner, de ouders van de nieuwe partner die de kinderen “Taggen” op die foto’s.
Tegenwoordig is “Social Media” een speciaal hoofdstuk in het ouderschapsplan.

Facebook kan heel onschuldig en kneuterig zijn, maar kan ook een bron van conflict en jaloezie zijn.

Hij heeft haar niet ontvriend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven