Echtscheidingsconvenant

Het echtscheidingsconvenant

Het emotionele besluit om te gaan scheiden is genomen. Nu moet u samen met uw partner afspraken maken. Over het huis, de boedelverdeling, de verdeling van de pensioenen en de alimentatie bijvoorbeeld. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. De ervaren MfN-registermediators van Mediation voor Jou hebben vele stellen geholpen bij het opstellen van hun echtscheidingsconvenant. Uw mediator bemiddelt tussen u en uw ex-partner, zodat u uiteindelijk samen goede, constructieve afspraken kunt maken.

Zodra de rechter het convenant heeft bekrachtigd, zijn de afspraken die erin staan rechtens afdwingbaar. Hierdoor heeft het convenant een executoriale titel gekregen en kan bijvoorbeeld de betaling van alimentatie worden afgedwongen door middel van een incassobureau of deurwaarder.

Het echtscheidingsconvenant en het ouderschapsplan vormen de basis van uw nieuwe toekomst. Daarom is het belangrijk om samen met uw mediator goed na te denken over de inhoud van de documenten. Als u nu nauwkeurig te werk gaat, kunt u later veel problemen voorkomen. En natuurlijk is het prettig om afspraken te maken waar u allebei achterstaat.

Hoe lang het opstellen van uw echtscheidingsconvenant duurt, is vooraf lastig te voorspellen. Dat is sterk afhankelijk van de communicatie tussen u en uw ex-partner. Maar bent u in staat om naar elkaar te luisteren en met een open blik de diverse mogelijkheden te onderzoeken, dan is onze ervaring dat het tussen de 2 en 5 gesprekken in beslag neemt.

Voor de kosten van de mediation verwijzen we u graag naar de kosten.

Wilt u hulp bij uw echtscheidingsconvenant? Vraag hier vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Of bel 06-48569460.

Schuiven naar boven