De oplossing

Vrienden van mij zijn in de ban van een nieuw spel: Ingress.
Dit spel is speciaal voor Androidgebruikers, wat de wereld indeelt in “Apple” en “Android”.
Persoonlijk ben ik een Androidgebruiker en daardoor per ongeluk in het goede kamp verzeild geraakt. Dat dit puur en alleen komt door de mooie aanbieding van mijn provider zeg ik maar niet hardop.
Maar nu ik een Android heb, mag ik mij als ik dat wil begeven in de wereld van Ingress. Ik heb weliswaar nog geen persoonlijke invitatie, maar waarschijnlijk zou ik daar wel aan kunnen komen. Het bijzondere van Ingress is dat het zich afspeelt in je eigen buurt. Zoals ik het heb begrepen, is het basisprincipe redelijk eenvoudig, de uitvoering wel wat complexer. Je bent groen of blauw. En je probeert de gebieden waar je langs loopt, fietst of rijdt, ook groen of blauw te krijgen.
Als je Ingress opent op je Android, kun je op de kaart zien of je in blauw of groen gebied bent. Door op specifieke plaatsen portals te bestormen, kun je het gebied waar je bent in jouw eigen kleur omzetten.
De fanatieke spelers zullen waarschijnlijk gruwelen van mijn uitleg, maar dit is zoals ik het heb begrepen.
Er wordt zodoende in een groot deel van de wereld een virtuele oorlog uitgevochten, waarbij delen van de wereld dan weer groen, dan weer blauw zijn. En het is niet zomaar een spelletje, oh nee, mijn groene vrienden waarschuwden mij dreigend dat als ik het waagde om te kiezen voor die verachtelijke smurfen, ik niet perse meer op verjaardagen hoefde te komen.

Conflictmijdend als ik ben, doe ik maar niet mee met Ingress. Desnoods voeg ik me weer in het Apple-kamp,al zullen de Androidminnende groene vrienden dat ook niet kunnen waarderen.

Mijmerend over dit fascinerende spel, vraag ik mij af of Poetin en Obama ook Android hebben. Want ik dacht, als de één nou blauw is en de ander groen, dan sturen we ze samen naar de Krim, met hun Androids. Kunnen al die soldaten wat anders doen, helpen de wereldbevolking van voedsel te voorzien of zo.

De oplossing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven