De Dag van de Scheiding

Vrijdag 11 september is de dag van de scheiding.Watch movie online The Transporter Refueled (2015)

Tijdens het overleg binnen Mediation voor Jou maakten wij plannen om in de rij van collega’s aan te sluiten die juist die dag aandacht vragen voor hun dienstenpakket. We dachten aan de mogelijkheid om op 11 september gratis de kans te geven om kennis te maken met een mediator van Mediation voor Jou. En beseften toen dat we die kans al elke dag bieden.

Toen dachten we dat het goed zou zijn om mensen met een laag inkomen de kans te geven van mediation gebruik te maken. En beseften toen dat we die kans al elke dag bieden. We brainstormden over fancy apps, cadeaubonnen met verjaardagsverpakking en relatieboekjes met de titel : “Ik ga bij je weg, hoe breng ik de boodschap”.

Maar eigenlijk kunnen wij maar één conclusie trekken: een echtscheiding is een zware, verdrietige gebeurtenis. Dat wij daar ons geld mee verdienen wil nog niet zeggen dat wij er reclame voor willen maken.

Wij vinden dat het ons scheidingsmediators past om terughoudend te zijn in onze uitingen. Een uitvaartverzorger zorgt ervoor dat de wereld op de hoogte van zijn bestaan, uiteraard. Echter, een advertentie met: “Als u op 18 oktober doodgaat, krijgt u de deksel op de eikenhouten kist gratis”, zou niemand waarderen. Een scheiding -met verdrietige echtelieden, kinderen in de knel, families van slag- heeft geen eigen dag nodig. Hooguit om met elkaar stil te staan bij het enorme verdriet van al die kinderen, van al die ouders. Niet om mensen te stimuleren om nu de stap te zetten, omdat het 11 september is. En daarom doen wij op 11 september wat wij altijd doen: mensen proberen een handje te helpen om de gevolgen van deze moeilijke beslissing zo goed mogelijk te doorstaan.

www.mediationvoorjou.nl
info@mediationvoorjou.nl
tel. 0252 729787

De Dag van de Scheiding
Schuiven naar boven