Autisme of ADHD

Bij een scheiding of ander probleem waarbij één van beiden autisme of ADHD heeft, zijn er extra aandachtspunten. Bij Mediation voor Jou begrijpen we dat. Een stoornis in het autistisch spectrum of ADHD zorgt voor een extra dimensie in de relatie en heeft dat in het verleden ook gedaan. Bij Mediation voor Jou zijn we ons ervan bewust dat iedereen op een andere manier informatie verwerkt. Daarom kunnen wij bij Mediation voor Jou informatie op verschillende manieren geven. Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor visuele ondersteuning bij onze mondelinge uitleg van de belangrijkste juridische onderwerpen. Deze uitleg kunnen wij ook geven waar uw eventuele hulpverlener bij is. Belangrijk is dat niemand het gevoel krijgt minder serieus genomen te worden omdat er toevallig een diagnose is gesteld.

Wij houden er rekening mee als één van de partijen bijvoorbeeld minder concentratievermogen heeft, maar we houden ook rekening met de behoefte van de partij zonder diagnose, als die wèl graag verder wil. Dit kan bijvoorbeeld door kortere afspraken sneller op elkaar en door te zorgen voor de juiste balans in informatieverstrekking en het concreet inzichtelijk maken van de gevolgen van de beslissingen. Autisme en ADHD hebben de aandacht nodig die zij verdienen. Mediation voor Jou biedt die aandacht aan zowel de partij met de diagnose als de partij zonder.

Wilt u meer weten over mediation en autisme of ADHD? Neem dan vrijblijvend contact op met 0252 729787 of stuur ons een mail.

Schuiven naar boven