Alimentatie

Alimentatieberekeningen

Een scheiding is een emotioneel en niet zelden moeizaam proces. En dan moet u ook nog eens nadenken over de financiën. Wie draagt wat bij aan de kosten van de kinderen? Wat kosten de kinderen eigenlijk? Heeft u recht op partneralimentatie? En wat als uw ex-partner geen partneralimentatie kan betalen? De ervaren MfN- registermediators van Mediation voor Jou hebben vele alimentatieberekeningen gemaakt, en kunnen ook u helpen duidelijkheid te verschaffen. Uw mediator stelt, aan de hand van de door u aangeleverde gegevens, de alimentatieberekeningen voor u op en neemt deze met u door.

 

Kinderalimentatie

In Nederland wordt op basis van bepaalde richtlijnen berekend hoeveel ouders financieel moeten bijdragen in de kosten van hun kinderen. Eerst wordt aan de hand van de zogenaamde ‘Nibud-tabellen’ berekend hoeveel een kind kost. Vervolgens wordt via de ‘draagkrachtformule’ bepaald wat ieder van de ouders kan missen. Deze draagkrachtformule gaat uit van een bepaald netto besteedbaar inkomen. Daarop wordt een aantal forfaitaire/ fictieve lasten in mindering gebracht. Deze rekensom mondt uit in een bedrag dat ieder van u in staat is bij te dragen in de kosten van uw kind(eren).

Partneralimentatie

Het berekenen van partneralimentatie gaat heel anders. De draagkrachtformule geldt hier niet. Er wordt deels ook wel met fictieve lasten gerekend, maar deels ook met werkelijke lasten. Zo wordt wel rekening gehouden met de werkelijke woonlast. Als partneralimentatie aan de orde is, maakt uw scheidingsmediator dus altijd een tweetal draagkrachtberekeningen: een berekening van de draagkracht van de ouders om de kinderalimentatie te kunnen bepalen, gebaseerd op een fictieve woonlast en een berekening van de draagkracht van u en uw ex-partner om partneralimentatie te kunnen betalen, gebaseerd op de werkelijke woonlast.

Voor het maken van een alimentatieberekening rekent uw mediator ca 1,5 uur. Aanpassingen en herberekeningen worden op nacalculatie berekend. Voor de totale kosten van de mediation verwijzen we u graag naar de kosten.

Wilt u een alimentatieberekening laten maken? Vraag hier vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan. Of bel 06-48569460.

 

Schuiven naar boven